Belgische drugsklant blijft weg

BN / De Stem
Donderdag 1 oktober 2009

Belgische drugsklant blijft weg

door Hessel de Ree

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL.  Twee weken na het verbod op de verkoop van softdrugs in coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom lijkt deze maatregel succesvol.

Bewoners, gemeente, politie en andere hulpdiensten constateren een spectaculaire afname van het aantal Belgische drugstoeristen. "We zoeken ze overal, maar komen ze amper nog tegen", stelt politiechef Lex Bennink.

"Dit is precies wat we met het einde van het gedoogbeleid hebben willen bereiken. Het ging er ons om de overlast door de vele duizenden drugstoeristen te verminderen", reageren de burgemeesters Michel Marijnen en Han Polman in koor. De bestuurders zijn verheugd dat vooralsnog ook de illegale straathandel niet lijkt toe te nemen, maar ze willen pas over enkele maanden definitieve conclusies trekken. "Het gaat hier om eerste indrukken. Keiharde cijfers hebben we nog niet Over een paar maanden gaan we weer officieel tellen."

Morgen kunnen twee kort gedingen van de acht betrokken coffeeshop nog roet in het eten gooien van de gemeenten. Ze proberen zowel bij de bestuurs- als bij civiele rechter te bewerkstelligen dat ze voorlopig drugs mogen blijven verkopen, in elk geval tot er een definitieve uitspraak ligt over de aangevochten beleidswijziging.
_______________________________________________
Drugsbeleid mailing list
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
https://lists.tni.org/mailman/listinfo/drugsbeleid