Coffeeshopbezoek Breda met eenderde gestegen

ANP
28 januari 2010

Coffeeshopbezoek Breda met eenderde gestegen

BREDA - De coffeeshops in Breda krijgen sinds de sluiting van de shops in Roosendaal en Bergen op Zoom 31 procent meer klanten over de vloer. Dat concludeert de gemeente Breda aan de hand van de tellingen die in de laatste vier maanden van 2009 zijn gehouden. De toename heeft niet tot overlast geleid, zegt de gemeente donderdag.

De toename lijkt het directe gevolg van de sluiting van de coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal. Zes van de tien nieuwe bezoekers komen uit Nederland , de overige komen uit België. Van alle klanten komt 72 procent uit Breda. De buitenlandse klanten zijn afkomstig uit België (56 procent) en Frankrijk (31 procent).

In maart komt de gemeente Breda met een rapportage waarbij ook de ervaringen van omwonenden van coffeeshops zijn opgenomen. De tellingen bij de coffeeshops gaan door tot en met september. ‘De eerste resultaten laten zien dat de situatie beheersbaar is. We zitten er bovenop en nemen maatregelen indien nodig’, aldus burgemeester Peter van der Velden.

_______________________________________________
Drugsbeleid mailing list
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
https://lists.tni.org/mailman/listinfo/drugsbeleid