Drugsjachtshow voor minister Hirsch Ballin

Haarlems Dagblad
8 april 2010

Drugsjachtshow voor minister Hirsch Ballin

Video: http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article5980469.ece/Drugsjachtshow-voor-minister-Hirsch-Ballin

Gewillig laat hij zich vereeuwigen, starend naar de honderden wietplanten aan zijn voeten. Fotografen, tv-cameralieden en verslaggevers zwermen om hem heen. Met een bonte karavaan is minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie donderdagmiddag naar een loods aan de Hoofddorpse Vijfhuizerweg gechauffeerd.

In die loods is heel wat uren daarvoor een flinke hennepkwekerij ontdekt. Dat komt mooi uit. Want de demissionaire CDA-minister wilde wel eens met eigen ogen zien hoe het politiekorps Kennemerland wietkwekers aanpakt. Vandaar dit bezoek. Hirsch Ballin slaat er nog twee vliegen in een klap mee ook. Het is per slot van rekening verkiezingstijd.

Lees meer in de krant van vrijdag

* * *

ANP
8 april 2010

Gesnapte henneptelers zijn winst kwijt

DEN HAAG -  Henneptelers kunnen straks hun winst meteen inleveren bij justitie als ze tegen de lamp lopen. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) donderdag gezegd bij een inval van de politie in een hennepkwekerij in Hoofddorp.

In de regio Kennemerland kan de politie aan de hand van het aantal aangetroffen plantjes berekenen wat de winst is van een kwekerij. Dit bedrag wordt dan meteen in beslag genomen. Het past in het beleid van justitie om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken.

Volgens Hirsch Ballin blijkt deze aanpak nu ook voor de illegale hennepteelt te werken. Of daarbij precies de methode uit Kennemerland wordt gevolgd, staat nog niet vast. De aanpak in die regio is nu nog slechts een proef.
_______________________________________________
Drugsbeleid mailing list
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
https://lists.tni.org/mailman/listinfo/drugsbeleid