Lonink en Valente weer gehoord over Checkpoint

PZC
Donderdag 8 april 2010

Lonink en Valente weer gehoord over Checkpoint

door Emile Calon

MIDDELBURG - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen, waarnemend hoofdofficier van justitie Jo Valente en politiechef Jan Dalebout moeten er rekening mee houden dat zij weer worden gehoord over hun doen en laten ten opzichte van coffeeshop Checkpoint.

De raadslieden André Beckers en Martijn van der Want lieten er gisteren geen misverstand over bestaat dat zij elke autoriteit die iets te zeggen had over Checkpoint in aanloop naar het hoger beroep weer willen horen. "Vooral omdat er nogal wat licht zat tussen wat deze autoriteiten zich bij de rechter-commissaris herinnerden en de officiële verslagen van hun besprekingen", aldus Beckers.

De raadslieden van de Checkpointverdachten lieten gisteren weten dat zij namens hun cliënten in beroep gaan. Alle veroordeelden vinden het onterecht dat de rechtbank besliste dat zij deel uitmaakten van een criminele organisatie. Van der Want: "Door deze uitspraak kan elke coffeeshop nu betiteld worden als criminele organisatie."

Ook vinden zij dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaard. Vooral, aldus Van der Want, omdat het vertrouwensbeginsel is geschaad. "Checkpoint had een dusdanig goed contact met de overheid dat het er op mocht rekenen dat het niet vervolgd zou worden voor de gedoogde handel in softdrugs." Hij wijst er ook op dat de rechtbank een heel eind is meegegaan met de verweren van de verdediging. Hij verwacht dat een ander rechtscollege mogelijk nog meer meegaat.

_______________________________________________
Drugsbeleid mailing list
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
https://lists.tni.org/mailman/listinfo/drugsbeleid