Reguleer de verkoop en teelt van softdrugs

Reguleer de verkoop en teelt van softdrugs

http://weblogs.nrc.nl/expertdiscussies/reguleer-de-verkoop-en-teelt-van-softdrugs/

Vandaag zou de Tweede Kamer debatteren over het drugsbeleid, maar het debat is (weer) uitgesteld. Het CDA en de VVD lieten al weten te willen pleiten voor een harde aanpak: de handel en teelt van softdrugs moet strenger bestraft worden. Het CDA wil een einde maken aan het gedoogbeleid en alle coffeeshops sluiten.

De PvdA staat recht tegenover coalitiepartner CDA en wil dat coffeeshophouders hun voorraad legaal kunnen opslaan. De PvdA wenst geen einde van het gedoogbeleid en burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) van Eindhoven legt vandaag in dit opiniestuk uit waarom hij vindt dat het kabinet voor de verkeerde oplossingen kiest. In het kort:

Als de Tweede Kamer de problemen rond wiet echt wil aanpakken, is er maar één keuze: sta experimenten met gereguleerde teelt toe, zorg voor geld om te handhaven, verbied grootschalige coffeeshops, reguleer de verkoop en geef experimenteerruimte aan gemeenten.

Wat vindt u? Is gereguleerde wietteelt een effectief middel tegen het bestrijden van overlast? Of is harder straffen een beter remedie?
_______________________________________________
Drugsbeleid mailing list
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
https://lists.tni.org/mailman/listinfo/drugsbeleid