Steeds meer steun voor sluiting coffeeshops

De Limburger
12 mei 2011

Steeds meer steun voor sluiting coffeeshops

De steun voor het sluiten van alle coffeeshops in Maastricht groeit. Oppositiepartij CDA besloot deze week het standpunt van de nuloptie in te nemen. Ook de LPM is die mening toegedaan.

Maastricht
Van onze verslaggevers

Coalitiepartij PvdA (7 zetels) vindt dat er een bindend referendum moet komen over de coffeeshopsluiting als de plannen hiervoor nog concreter worden. Fractievoorzitster Manon Fokke van de PvdA houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat burgemeester Onno Hoes op enig moment van zijn bevoegdheden gebruik wil maken om de shops te sluiten.

* * *

Maastricht.nl
14 mei 2011

Het koffieshop 'probleem';de maandelijkse update

Maastricht, 14 mei 2011 - Het is nogal een moeilijke beslissing. Wat te doen met de 14 coffeeshops in Maastricht?

Een wietpas, verplaatsing naar de rand van de stad, verplaatsing naar een andere plek, nu wordt er zelfs gedacht aan sluiting van ze allemaal. Dat het een probleem is mag duidelijk zijn. 14 Coffeeshops in het centrum is niet echt een visitekaartje. De steun om alle coffeeshops te sluiten groeit. In december 2010 sprak burgemeester Onno Hoes zich al uit over sluiting van alle shops. Aanvankelijk werd hier geen steun voor gevonden, maar er sluiten zich steeds meer politieke partijen aan bij deze keuze. Het CDA en de LPM hebben de nulmeting met beide handen aangegrepen. PvdA fractievoorzitster Manon Fokke houdt er rekening mee dat burgemeesterr Onno Hoes op enig moment van zijn bevoegdheid gebruik wilt maken om de shops te sluiten. In dat geval vind ze dat de burger het laatste woord moet krijgen. Of dit ooit echt het geval zal worden?

De VVD en het SeniorenPartij willen eerst de resultaten afwachten van een eventuele wietpas en de koffieshops. Brengen deze niet het gewenste resultaat dan staan ook zij achter sluiting. "Als er niet snel een goede oplossing komt om de veiligheid te verbeteren, zien ook wij geen andere optie dan sluiten van de koffieshops", zegt Pie Frijns van de SeniorenPartij. Groenlinks houdt alle opties nog open "Veiligheid staat bij ons voorop. De overlast moet echt terugdringen" zegt fractievoorzitter Roos-Marie Bal in een interview met de Limburger. Zij en de PvdA, D66 en Stadsbelangen Mestreech vinden het opmerkelijk dat het CDA nu al deze beslissing maakt. Ze begrijpen niet waarom er niet eerst de resultaten van de voorgaande opties, de hoorzitting en de onderzoeksresultaten worden afgewacht.

Komende woensdag is een hoorzitting in het gemeentehuis waarbij deskundigen en burgers de raad komen informeren over de overlast in Maastricht. Ook burgemeesters van Venlo, Roosendaal e.a. komen praten over hun ervaringen m.b.t. spreiding en sluiting. Ooit zal er toch een beslissing gemaakt moeten worden.

_______________________________________________
Drugsbeleid mailing list
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
https://lists.tni.org/mailman/listinfo/drugsbeleid