Sociale zekerheid Handicap en roken, alcohol, drugs en gevangenis

Sommige mensen die een aanvraag doen voor een invaliditeitsuitkering voor sociale zekerheid. Vragen zich af of ze nog in aanmerking komen als ze roken, drinken, drugs gebruiken. Of in de gevangenis zitten (of zijn). Hier bespreken we waar de sociale zekerheid naar kijkt om een ​​beslissing over een handicap te nemen.

Roken

Veel aanvragers roken en het kan uw bewering niet zo erg beïnvloeden. Als je handicap echter emfyseem of COPD is. Of een andere ademhalingsstoornis die waarschijnlijk verband houdt met je rookgewoonte. Zal de sociale zekerheid vragen of je hebt geprobeerd te stoppen. Degenen die de gewoonte hebben opgegeven of die drastisch hebben ingehaald op roken. Hebben een veel betere kans om te worden goedgekeurd voor een handicap. Degenen die zich bewust zijn van de schadelijke effecten die roken heeft op hun lichaam. Maar helemaal niet hebben bezuinigd. Worden afgekeurd en kunnen hun claim worden ontkend tenzij er andere handicaps zijn.

Alcohol- en drugsverslavingen

Als het gaat om alcohol- en drugsverslavingen, sociale zekerheid heeft het systeem in het afgelopen decennium of zo compleet veranderd. Vroeger was er een lijst die toestond dat diegenen die verslaafd waren aan alcohol of drugs goedgekeurd werden. Onder de redenering dat ze een oncontroleerbare verslaving hadden. De sociale zekerheid realiseerde zich echter dat deze ontvangers waarschijnlijk het geld van belastingbetalers. Of hun invaliditeitscontroles gebruikten om hun gewoonten aan te wakkeren. Dus de sociale zekerheid veranderde dingen. Nu, als wordt vastgesteld dat een aanvrager “enige materiële betrokkenheid” heeft met drugs of alcohol. Worden ze geweigerd.

Dat gezegd hebbende, als een aanvrager een handicap heeft die mogelijk verband houdt met alcohol of drugs, maar het is twijfelachtig, is er nog steeds een kans om te worden goedgekeurd voor invaliditeit (bijvoorbeeld, leverfalen). Deze situaties zijn soms moeilijk te bewijzen, maar het gebeurt vrij vaak.

Gevangenis

Als een aanvrager sociale voorzieningen voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen aanvraagt ​​terwijl hij in de gevangenis zit. Zal deze waarschijnlijk niet van invloed zijn op zijn of haar handicap claim. Tenzij de periode van invaliditeit relatief de periode is dezelfde periode als de persoon in de gevangenis zat. Als een aanvrager bijvoorbeeld zegt dat hij drie jaar lang arbeidsongeschikt is geweest. En een maand in de gevangenis heeft doorgebracht. Zal de sociale zekerheid rekening houden met de tijd vóór en de tijd na de gevangenisstraf. Als een eiser zegt dat hij twee jaar lang is gehandicapt en het grootste deel van die periode in de gevangenis is doorgebracht. Kan de sociale zekerheid de vordering weigeren. Over het algemeen komt een persoon niet in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering terwijl hij of zij in de gevangenis of gevangenis zit.

Als een persoon die reeds een uitkering ontvangt tijd in de gevangenis doorbrengt en de tijd korter is dan een jaar, schort de sociale zekerheid de invaliditeitsvoordelen op alleen gedurende die periode. Wanneer de persoon wordt vrijgelaten, worden de voordelen automatisch opnieuw gestart. Als de periode echter meer dan een jaar duurt, moet de persoon zich opnieuw aanmelden en het proces opnieuw beginnen.

Nog een ding om op te merken is dat de ernst van het misdrijf waarvoor hij of zij is veroordeeld van invloed kan zijn over een beslissing inzake sociale zekerheid. Bijvoorbeeld, het gebruiken of verkopen van drugs zou waarschijnlijk resulteren in een ontkenning

Welke situatie je ook hebt en waar je ook bent in dit proces, veel succes.

Bronnen DoorBecca Rode